Hoito uutiset

Kaikki mitä sinun pitää tietää HIFU-hoidosta

Mikä on HIFU?

Hifu on ei-invasiivinen kosmeettinen toimenpide, jota käytetään esteettisessä lääketieteessä ihon kiinteyttämiseen ja kasvojen kohotukseen/nuorentumiseen. Hifu on lyhenne sanoista High Intensity Focused Ultrasound eli korkean intensiteetin fokusoitu ultraääni. Toimenpide toimii käyttämällä korkeataajuisia ääniaaltoja, jotka lämmittävät ihon syvempiä kerroksia ja aiheuttavat kollageenin tuotantoa ihokudosta vahingoittamatta.

 

Yksi HIFU:n tärkeimmistä eduista esteettisessä lääketieteessä on, että se on minimaalisesti invasiivinen, eli siinä ei tehdä ihoon viiltoja tai leikkauksia, eikä se vaadi toipumisaikaa.

Hifulla voidaan hoitaa kudosta 4-8mm syvyydessä, jonne normaalisti pääsee vain kirurgisissa toimenpiteissä.

Kenelle HIFU sopii?

Hoito toimii parhaiten kaikille yli 30-vuotiaille, joilla on havaittavissa ihon löystymisen ja ikääntymisen merkkejä kasvojen ja vartalon alueella.

 

HIFU:lla voidaan hoitaa monipuolisesti vartalon eri osia. Hoidolla voidaan kiinteyttää kasvoja, kaulaa, leukaa sekä kohottaa kulmakarvoja. Vartalon alueella hifulla voidaan kiristää mm. vatsaa, reisiä, pakaroita ja esimerkiksi emätintä. Siksi HIFU on tehokas hoitomenetelmä ja tuki esimerkiksi raskauden jälkeisessä vartalonmuokkauksessa ja yleisesti painonpudotuksessa.

Milloin HIFU-hoitoa keksittiin?

HIFU-hoitomenetelmä kehitettiin ajan mittaan useiden tutkijoiden ja insinöörien yhteistyönä.

 

Varhaiset kehitysaskeleet tapahtuivat 1900- ja 2000-lukujen vaihteessa, kun ultraääniteknologia mahdollisti tarkan säteilyn ja energian säädön kudosten hoitoon.

 

Brittiläinen fyysikko Francis Fry ja ruotsalainen professori Lennart Olsson olivat tärkeitä vaikuttajia tässä prosessissa.

 

Yksi varhaisista läpimurroista tapahtui, kun brittiläinen fyysikko ja insinööri Francis Fry kehitti 1950-luvulla ensimmäisen keskitetyn ultraäänisäteilyn läpäisemättömän esteen läpi. Tämä oli tärkeä askel kohti HIFU-tekniikan kehittämistä.

 

Keskeinen hahmo HIFU:n kehityksessä oli myös professori Lennart Olsson Ruotsista, joka työskenteli aktiivisesti ultraääniteknologian parissa ja kehitti menetelmää eteenpäin. Olsson on tunnettu siitä, että hän on parantanut ultraäänisäteilyn fokusointia ja tarkkuutta, mikä oli olennainen edistysaskel HIFU-hoitomenetelmän kehittämisessä.

 

Aluksi HIFU:a käytettiin eturauhassyövän hoidossa, ja myöhemmin sitä laajennettiin muihin sairauksiin ja kudosten hoitoon. HIFU on nykyään yksi ei-invasiivisen hoidon muoto, joka hyödyntää keskitettyä ultraäänisäteilyä kudosten hoitamiseen ilman leikkausta kosmeettisiin hoitoihin.

Mitä eroa on eri HIFU-laitteilla?

HIFU-laitteita on olemassa 2D, 3D, 4D ja 7D malleina, sekä erikoislaitteet Multipuls ja Cryton.

 

2D ja 3D ovat HIFU vanhempaa teknologiaa. 4D- laite on uudempi teknologia, jota käytetään monitoimilaitteissa, kuten esimerkiksi emätinhoidoissa. 7D- laitteet ovat nopeita laitteita.

 

HIFU- Multipuls käyttää nimensä mukaisesti kahta eri menetelmää, kun taas HIFU- Cryton viilentää ihon pintaa hoidon yhteydessä.

 

Hifu laitteet valmistetaan valtaosin Aasiassa, mutta myös Euroopassa.

 

Laitteiden käytössä on tärkeää missä syvyydessä liikutaan milläkin alueella. Kasvojen alueella ei mennä syvemmälle kuin 3mm, ellei haluta poistaa rasvaa. Kaulan alueella, esimerkiksi kaksoisleuan hoidossa mennään 4mm syvyyteen. Vartalon alueella voidaan mennä 6-8mm syvyyteen. Syvyys hallitaan vaihtamalla laitteen syvyyskasetteja.

Voiko HIFU-hoidolla aiheuttaa vahinkoa?

Kuten kaikissa lääketieteellisissä hoidoissa, myös HIFU-hoidoissa on mahdollisuus komplikaatioihin tai haittavaikutuksiin, mutta riskit ovat yleensä pieniä, kun hoidon suorittaa koulutettu ammattilainen.

 

Joitakin mahdollisia haittavaikutuksia tai riskejä HIFU-esteettisissä hoidoissa voi olla:

 

1. Kipu tai epämukavuus: Hoito voi aiheuttaa tilapäistä kipua tai epämukavuutta hoidettavalla alueella, mutta tämä yleensä häviää nopeasti hoidon jälkeen.

 

2. Iho-oireet: Joissain tapauksissa hoito saattaa aiheuttaa ihon punoitusta, turvotusta tai herkkyyttä hoidettavalla alueella. Nämä oireet ovat yleensä tilapäisiä.

 
 

3. Palovammat: Liian voimakkaasti säädettynä tai virheellisesti suoritettuna HIFU-hoito voi aiheuttaa ihon palovammoja. Tämän vuoksi on tärkeää, että hoito suoritetaan pätevän ja koulutetun ammattilaisen toimesta.

 

4. Haittavaikutukset herkille alueille: Tietyt alueet kehossa, kuten kasvojen herkät alueet, voivat olla alttiimpia haittavaikutuksille, kuten turvotukselle tai herkkyydelle.

 
 

5. Tulosten epätasaisuus tai odotusten ristiriita: HIFU-hoidon tulokset voivat vaihdella yksilöittäin, ja joskus odotukset eivät täyty täysin.

 

 

On tärkeää, että ennen HIFU-hoidon aloittamista keskustelet hoitavan ammattilaisen kanssa mahdollisista riskeistä, odotuksista ja kaikista kysymyksistä, joita sinulla saattaa olla. Tämä auttaa sinua ymmärtämään paremmin hoidon prosessia ja mahdollisia riskejä, ja voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen hoitoon ryhtymisestä.

Mitä HIFU-laitetta ja menetelmää käytetään Metod Estetikassa?

Metod Estetika:ssa meillä on käytössä Hifu Multipulse, Hifu Cryoton sekä intiimihoidon

 

4D- Hifulaite.

 

Metod Estetikassa olemme erikoistuneen hifu hoitoihin. Kaikkien hifu hoitojen jälkeen asiakkaat palkitaan pienellä hemmottelu hoidolla, jolla rauhoitetaan ihoa kylmällä jälkikäsittelyllä.

Miten usein HIFU- hoitoja täytyy tehdä?

Hifu hoitoja suositellaan kaksi kertaa vuodessa. Hoidot on mahdollista yhdistää muihin hoitoihin, kuten esimerkiksi täyteaine-, ihon syväkosteutus-, cryo- ja mesolankahoitoihin.

 

Hifu hoito suoritetaan aina ensimmäisenä ja vasta sen jälkeen voidaan hoidetulle alueelle tehdä muita hoitoja. Jos olet äskettäin ottanut täyteainetta tai mesolankahoitoa, suosittelemme odottamaan 3-4kk ennen seuraavaa HIFU- hoitoa.

 

Metod Estetikassa olemme kehittäneet hoitomenetelmän kaksoisleuan poistoon sekä nasolabiaali juonteiden tasoittamiseen. Menetelmässä hyödynnetään HIFU-teknologiaa sekä erilaisia syväkosteuttavia aineita. Hoidot aktivoivat erityisesti uuden kudoksen muodostumista.

Ota yhteyttä!